"If we could live happy and healthy lives without harming others.. why wouldn't we ?" -Edgar's Mission-

sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Siskon Kasvislasagne

Ennen en juurikaan piitannut vihanneksista ja kasviksista,
ne oli lähinnä pakollisia syödä silloin tällöin.
Sekavihannespussissa oli meidän vihannekset.
Salaattia kyllä tein, mutta siihen se sitten jäikin.
Paprikoita, porkkanoita, purjoa, pinaattia
tai muitakaan ei juuri meidän keittiöstä löytynyt.

Nyt kun teen vegaania kasvisruokaa, on uusi maailma auennut.
Paprikaa voi käyttää keittoihin, pinaatista voi tehdä jopa kastiketta.
Porkkanaa voi käyttää melkein mihin vaan ja bataatti on syötävän hyvää :)
Mulla ei ole ikävä mun entistä keittiötä yhtään,
mutta silti jaksan hämmästellä kuoriessani porkkanoita,
että olenko se oikeasti minä, joka teen tässä kasvisruokaa.

Tänään me syötiin (koko perhe) Kasvislasagnea,
maailman parasta sellaista :)
Sain reseptin siskoltani.






















Siskon Kasvislasagne :

n.250 g lasagnelevyjä (puoli pakettia Myllyn Paras lasagnelevyjä)

Tomaattikastike :

tilkka öljyä
1 pieni purjo
2 porkkanaa
1 paprika
1-2 valkosipulinkynttä
1 tölkki tomaattimurskaa
1-2 rkl tomaattipyrettä
2,5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria
basilikaa
oreganoa

Pinaattikastike :

3 rkl rasvaa (kasvirasvaa, esim sininen Keiju)
n 3/4 dl vehnäjauhoja
8 dl maustamatonta soijamaitoa (käytin itse kauramaitoa)
0,5 tl suolaa
mustapippuria
150 g pakastepinaattia

Pinnalle, jos haluat,  voit ripotella vegaanista juustoraastetta.

Paloittele purjo ja paprika, raasta porkkanat ja purista valkosipulin kynnet.
Kuullota kasvikset tilkassa öljyä, lisää tomaattimurska, pyree, vesi,
kasvisliemikuutio ja mausteet. Hauduta 10-15 minuttia

Valmista sillä aikaa pinaattikastike. Sulata rasva kattilassa,
lisää vehnäjauhot ja anna kiehahtaa.
Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen.
Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti, lisää sulatettu pinaatti ja mausteet.

Levitä vuokaan ensin tomaattikastiketta, sitten kerros lasagnelevyjä,
sitten pinaattikastiketta, tomaattikastiketta, lasagnelevyjä, pinaattikastiketta jne.
Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi pinaattikastike.

Paista uunissa 200 asteessa 40-50 minuttia.
Vuuan voi peittää foliolla alun 40 minuutiksi
ja paistaa sitten vielä 10 minuttia lisää ilman foliota,
näin ei ainakaan pinta kuivu liikaa.

Anna lasagnen hetken vetäytyä ennen herkuttelua.
Tuore salaatti maistuu lasagnen seurassa tosi hyvältä :)


2 kommenttia:

  1. Se on sitten viela parempaa seuraavana paivana. Meinaan jos jaa yhtaan seuraavaksi paivaksi. Mun pitaa yleensa saannostella. :)

    VastaaPoista
  2. Meillä jäi, kun oli vain kolme syöjää :)
    Ja oli kyllä aivan maailman parasta tänään !

    VastaaPoista