"If we could live happy and healthy lives without harming others.. why wouldn't we ?" -Edgar's Mission-

perjantai 16. tammikuuta 2015

Vegaaniset Letut

Pinon eläinystävällisiä lettuja,
vaikkapa perjantai-illan iloksi,
saa tällaisella reseptillä :

Tästä pinosta on jo syöty jokunen :)























7 dl mantelimaitoa 
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
vaniljasokeria
ripaus suolaa

Paista isoja räiskäleitä
tai pikkusempia lettuja.
Pannulle voit silloin tällöin
paistamisen välissä
laittaa hieman kasvismargariinia.

Herkullisia erityisesti hillon tai sokerin kanssa.

Mantelimaidon sijasta voi hyvin käyttää soijamaitoa tai kauramaitoa.
Vaniljanmakuisesta soijamaidosta tulee mukavan vaniljaisia lettuja.

Ei oikeasti ole vaikeaa elää ystävällisesti eläimiä kohtaan,
tämä lettutaikina ei todellakaan vaadi lehmänmaitoa tai kananmunia.
Miksi siis enää tekisit lettuja vanhan reseptisi mukaan ?





2 kommenttia:

  1. Pysyyko nuo letut tosiaan kasassa? Ma joskus ammoisina alkuaikoina kokeilin lettuja tuontapaisella reseptilla ja hyva, kun sain ne kaannettya. Nykyaan teen lettuja, mihin tulee silken tofua ja vahan egg-replacer -jauhetta mukaan. Ne onnistuu aina takuuvarmasti. Mutta jos sa olet hyvaksi havainnut tuon reseptin (ja tosi hienoilta letut nayttaa kuvassa!), taytyy mun vissiin kokeilla niita joku paiva. Helpompihan se olisi, jos ei tarvitsisi tofun kanssa toheloida. :) Meidan perheessa on se hassu puoli, etta pojat ei tykkaa suomalaisista letuista (kuvittele!!). Emma soisi niita vaikka viisi kertaa paivassa. Niinkuin minakin. :)

    VastaaPoista
  2. Oon tehny näitä lettuja kolme tai neljä kertaa ja aina ovat onnistuneet, ensimmäinen lettu on ehkä vähän haasteellinen, kun pannu on liian kuuma, mutta kun ekalle kerralle laittaa margariinia pannuun ja kääntelee pannua niin että margariini leviää myös pannun reunoille, niin ei ole mitään ongelmia. Lisäsin margariinia pannulle ehkä joka neljäs kerta.
    Olen tehnyt myös Pinaattilettuja ilman kananmunaa ja mitään ongelmia ei ole ollut.
    Mun toi "iso lettupannu" on tavallista paistinpannua pienempi, halkaisijaltaan 20 senttiä. Eli ainakin tuon kokoiset pysyvät hienosti ehjinä :)
    Kokeile vielä, vaikkapa puolikas taikina, jos vaikka saisitte Emman kanssa aikaan kunnon suomalaiset lettukestit !
    Roosa-Meri nautti tänään kaksi lettua jääkaappikylmänä ilman sokeria tai hilloa ja nautti ihanasta vaniljanmausta :)

    VastaaPoista