"If we could live happy and healthy lives without harming others.. why wouldn't we ?" -Edgar's Mission-

sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Herkkusieniä, cashewpähkinöitä ja pinaattia !

Vegaanihaasteen uutiskirjeessä oli taas
niin herkullisen oloinen resepti,
että mun oli ihan pakko kokeilla sitä tänään :)














Perjantaina ruokakaupassa käydessä
ylitin siis itseni ja valitsin neljä isoa herkkusientä
paperipussiin vihannesosastolla.
En siis koskaan syö sieniä ja varsinkaan koske niihin.
Kummelin kulta-aikoina Heikki Hela julkaisi Aamulehdessä
pastakastike-reseptinsä ja siihen kastikkeeseen meni herkkusieniä,
ja minähän ostin niitä.
Mutta se oli siis silloin 90-luvulla kun olin nuori ja
tein kaiken, mitä idolit käskivät :)

Kun pääsin herkkusienipuolelta sen enempiä järkyttymättä,
oli seuraavaksi vuorossa toinen uusi kokemus.
Tarvitsin balsamicoa.
Ja sitähän löytyi ties millaista, oli punaista, tummaa, vaaleaa,
sitruunaista, kallista, halpaa, isoa pulloa ja pienempää pulloa.
Kyllä olikin vaikea päättää, mikä mahtoi olla juuri oikeaa balsamicoa.
Ostin sitten sellaisen kivan italialais-ranskalaisen oloisen pullon,
mikä ei maksanut päätä huimaavasti.

Ruokakauppa reissuistakin voi siis tehdä jännittäviä
ja aivoja jumppaavia reissuja :)

Tänään oli sitten taas yksi ennakkoluulo murrettavana.
Miten cashewpähkinät muka voi soseuttaa sauvasekoittimella ?
Pähkinät tahnaksi, kotikonstein ?
En olisi ikinä uskonut, mutta onnistuihan se :)

Tomaatti-CashewPasta
(resepti on Chocochili-blogista)

200 g kirsikkatomaatteja (anarkistisena käytin luumutomaatteja)
1,5 dl cashewpähkinöitä
1 rkl tomaattipyrettä (laitoin sellaisen kokonaisen pikku purkin)
2 isoa valkosipulinkynttä (laitoin neljä pientä)
150 g tuoreita herkkusieniä
2 tl balsamicoa
1-1,5 dl vettä
0,5 dl kaurakermaa
suolaa, pippuria, tuoretta basilikaa

Sekoita sauvasekoittimella tomaatit, cashewpähkinät
ja tomaattipyree mahdollisimman sileäksi.
Lisää vettä tarvittaessa.















Hienonna valkosipuli ja pilko herkkusienet.
Kuullota valkosipulia pannulla oliiviöljyssä hetki ja
lisää herkkusienet ja balsamico. Paista muutama minuutti.
Lisää pannulle tomaatti-cashewseos ja osa vedestä.
Anna paistua keskilämmöllä 4-5 minuuttia ja
lisää pannulle vettä pikkuhiljaa.
Lisää lopuksi kaurakerma ja mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita keitetyn pastan joukkoon ja nauti.
Voit lisätä annoksen päälle tuoreita basilikan lehtiä.















Reseptissä on käytetty pastana nauhapastaa,
mutta anarkistisena vaihdoin sen simpukkapastaan :)
Ja oli aivan loistavaa simpukkapastankin kanssa !
Todella hyvää <3

Jos mulla on ennakkoluuloja tuoreitten herkkusienien suhteen,
samoin on myös mun tyttärellä :)
Joten en ottanut riskiä, että hän ei tykkäisikään ruuasta,
vaan tein toiseksi ruuaksi Pinaattikeittoa.

On muuten todella helppoa tehdä Pinaattikeitosta vegaaninen.

Pinaattikeitto

4 rkl sinistä Keijua
4 rkl vehnäjauhoja
8,5 dl kauramaitoa
1,5 dl kaurakermaa
(tämän voi siis hyvin korvata litralla kauramaitoa
tai maustamatonta soijamaitoa, nyt mulla jäi kermaa tuosta pastakastikkeesta)
250 g pakastepinaattia
suolaa

Sulata pinaatit (joko mikrossa tai jos ei ole kiire, huoneenlämmössä).
Sulata rasva kattilassa ja lisää vehnäjauhot.
Sekoita vispilällä ja anna kiehua hetken.
Lisää maito (maitokermaseos) vähitellen koko ajan sekoittaen,
niin että keitosta tulee tasaista. Anna keiton kiehahtaa ja
lisää sulatetut pinaatit ja keitä vielä muutama minuutti.
Mausta keitto lopuksi suolalla.

Keitto on valmista ja herkkua !
Kaveriksi sopii vaikka ruisleipä tai hyvä sämpylä.















Tytär sanoi, että keitossa oli aika kaurainen maku
(itse tykkäsin kauran "kotoisasta" mausta,
omasta mielestäni taas soijamaidossa on vieras maku)
ja lupasinkin seuraavalla kerralla tehdä keiton soijamaidosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti