"If we could live happy and healthy lives without harming others.. why wouldn't we ?" -Edgar's Mission-

lauantai 28. helmikuuta 2015

Hola amigos !
















Tämä viikonloppu on pitänyt sisällään
muutamia ihania uusia elämyksiä.

Ensinnäkin perjantai-iltana hain pioneeripoikani
linja-autoasemalta kotiin,
oli mukava saada poika armeijasta suoraan kotiin,
vaihdeltiin hetki kuulumisia ja äidille jäi hyvä mieli.

Toiseksi kun kävin kaupassa,
ostin Tofutti-tuorejuuston sijaan purkin Ilon Hummusta,
makuna aurinkokuivattu tomaatti.
En osannut oikeastaan odottaa yhtään mitään,
tiesin hummuksesta ainoastaan sen,
että Frendit-sarjan Joey Tribiani meinasi kerran syödä
Monican tekemät hummukset kertaheitolla.
Siinä oli hummukselle jo jonkinlainen meriitti
ja uskalsin sitä ostaa ja vielä kotona heti maistaakin.
Sehän oli tosi hyvää !
Laitoin sitä paahdetun leivän päälle ja
kanssani siitä tuli nauttimaan myös kissani Tauno.
Taunohan aikaisemmin tykkäsi jo kovasti
vegaanista kasvisgratiinikastikkeesta ja
nyt hummus vei sen kielen mennessään.
Ja meinasi viedä mun sormenkin,
Tauno nuoli sen verran kiivaasti :)

Tauno masu täynnä hummusta :)





















Kolmas ihana elämys oli tänään ravintola Pancho Villa.
Menimme sinne koko perhe (myös se pioneeri :) )
mun äitini ja isäni kanssa.
Tilasin Fajitas Vegetarianin, mutta vegaanina.
Annos oli helppo muuttaa vegaaniksi,
ranskankerma jätettiin vain pois.
Saattaa olla, että uunikasvisten marinaadissa oli hunajaa,
ja vältänkin toki hunajaa aina kun se on mahdollista,
mutta nyt en alkanut kuitenkaan vaatia,
että kasvikset olisi pitänyt marinoida ilman hunajaa.

Annos oli järjettömän iso ja herkullinen jo ensimmäisellä silmäyksellä.
Siihen kuului kolme tortillaa, jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia,
jalopenoa, guacamolea, uunissa kypsennettyjä kasviksia
(ainakin parsakaalia, paprikaa, porkkanaa,
kesäkurpitsaa ja sipulia) ja papuja.
Guacamole oli mulle aivan uusi tuttavuus,
ennakkoluuloinen kun olen, en ole ikinä edes maistanut avocadoa.
Ja se oli taivaallisen hyvää !
Se sopi niin hyvin annokseen, ettei mitään rajaa.
Ranskankermaa ei tullut kertaakaan ikävä.












Kunpa osaisin itsekin tehdä yhtä ihania uunikasviksia,
tarvitsee etsiä jostain meksikolaisia kasvisruokareseptejä.

Pancho Villassa oli ihanan ruuan lisäksi myös ihana tarjoilija,
hän oli iloinen, ajan tasalla ja hoiti hyvin tilaukset.
Viime viikonloppuna Pizza Hutissa tarjoilijasta huokui
hienoinen ihmettely, kun pyysin pizzani ilman juustoa.
Pancho Villassa tilaukseni otettin vastaan täysin normaalina,
ja se tuntui hienolta.

Musta oli aivan ihanaa käydä syömässä ravintolassa
ja huomata, että vegaanina voin syödä
älyttömän herkullisen annoksen ja mahani aivan täyteen,
eikä sen tarvitse olla salaattiannos, mistä on jätetty pois
se "pakolliset" lihat ja juustonpalat ja salaatinkastike.
Vegaani voi ihan oikeasti syödä
ei-vegaanissa ravintolassakin todella hyvin.

Kiitos äiti ja isä, että veitte meidät syömään !

Ja sitten vielä perjantai-illan paras keksintö.
Meillä oli Reissumiestä leipäsiivilässä
(säilytän leipäpusseja isossa emalisessa siivilässä :) )
ja mietin että mitä laittaisin Reissumiehen päälle.
Kurkatessani jääkaappiin iski idea.
Ensin vähän Keijua, sitten Oatlyn Ruokaa Fraichea
ja sitä itsetehtyä "Vegetarian Taco Mix"ia.
Oh my, se oli hyvää. Ihanaa. Herkullista. Ihan parasta.
Suosittelen !
Mun Ikeasta pelastama Esteri possukin olisi halunnut maistaa :)










2 kommenttia:

  1. Noita mukavia viikonloppujakin sattuu aina silloin tällöin......usin aikalailla itsestä kiinni.

    VastaaPoista