"If we could live happy and healthy lives without harming others.. why wouldn't we ?" -Edgar's Mission-

keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Siis hei, MakarooniLaatikkoa !

Ai että mulla on ollut ikävä makaroonilaatikkoa !
Vuoteen en ole sitä syönyt.
Silloin kun vuosi sitten aloin kasvissyöjäksi,
ostin tummaa soijarouhetta ja vaikka kaikkeni yritin,
en vain pitänyt siitä.
Haju ja maku olivat liian voimakkaat ja
päätin ettei musta tule soijarouheen käyttäjää.

Pari kuukautta sitten, kun tyttäreni rupesi myös kasvissyöjäksi
(ja näin ollen myös mieheni :) ) , ostin vaaleaa soijarouhetta.
Vaaleassa soijassa ei ole ollenkaan samanlaista hajua
kuin tummassa soijarouheessa ja makukin on jotenkin pehmeämpi.

Eläköön vaalea soijarouhe !





















MakarooniLaatikko :

400 g pussi makaronia
vettä
1 kasvisliemikuutio

3 dl soijarouhetta (suosittelen vaaleaa :) )
6 dl vettä
2 rkl soijakastiketta

1 sipuli
tilkka öljyä
sopivasti mustapippuria
sopivasti paprikajauhetta

300 g Jalo Tofu Pehmeää
4 dl kaurakermaa
0,75 dl oluthiivahiutaleita

Keitä makaronit lähes kypsiksi kasviliemessä.
Keitä soijarouhetta soijakastikkeella maustetussa vedessä,
niin että melkein kaikki vesi imeytyy,
lisää öljy, silputtu sipuli ja mausteet.
Valuta makaronit siivilässä ja lisää soijarouheen joukkoon.
Lisää sitten tofu, kaurakerma ja oluthiivahiutaleet ja
sekoita hyvin kaikki sekaisin.
Kaada voideltuun uunivuokaan,
ripottele pinnalle korppujauhoa ja margariininokareita.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 45 minuuttia.

Maistuu fantastiselle, varsinkin ketsupin kanssa !

Oon aika ylpeä itsestäni, sillä sen lisäksi että itse tykkäsin,
myös soijalle kranttu tyttäreni tykkäsi myös :) Ja mieskin kehui.
Taidanpa olla ylpeä myös perheestäni !




2 kommenttia:

  1. Tykkäävä tai ei, niin perheestä kannattaa useimiten olla ylpeä.

    VastaaPoista
  2. No tuo on kyllä totta, mutta tykkäävästä perheestä saa olla vielä ylpeämpi :D

    VastaaPoista