"If we could live happy and healthy lives without harming others.. why wouldn't we ?" -Edgar's Mission-

lauantai 7. maaliskuuta 2015

Bella Cannelloni

Tunnustaudun pastahulluksi :)
Tänään piti saada cannelloneja. Ihan ehdottomasti.
Netti on täynnä mitä erilaisimpia reseptejä,
mutta jo nimet tuntuivat niin erikoisilta ja vaikeilta,
etten alkanut edes miettiä, olisiko mulla kaapissa sopivia aineksia.

Kun cannelloneja tekee mieli, silloin tekee mitä tahansa.
Päätin siis keksiä reseptin ihan itse !
Jo pelkästä putkien täytteestä tuli niin hyvää,
että meinasin syödä sen samantien.
Toivoin, että sitä olisi jäänyt yli, mutta kuin ihmeen kaupalla
siitä riitti 21 cannelloniin, ja ne mahtuivat juuri mun uunivuokaan.
Tavallaan mestarillista :)












Bella Cannelloni

Täyte cannellonien sisälle :

4 pientä porkkanaa
1 makea suippo paprika
öljyä
valkosipulirouhetta
tölkki valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
tölkki (190g) GoGreen punaisia linssejä
pieni purkki tomaattipyrettä
1 dl vaaleaa soijarouhetta
1 dl vettä
1 tl suolaa
pizzamaustetta
2 dl kaurakermaa

Raasta porkkanat ja silppua paprika.
Kuumenna pannussa öljy, ja lisää porkkanaraaste ja paprikat.
Rouhi valkosipulia joukkoon. Kuullota hetkinen
ja lisää tomaattimurska, tomaattipyre ja huuhdellut ja valutetut linssit.
Sekoita ja lisää sitten vaalea soijarouhe ja vesi.
Anna porista pienellä lämmöllä niin että soijarouhe sulautuu hyvin joukkoon.
Lisää suola ja kaurakerma.
Anna hautua vielä hetken aikaa ja jätä sitten kastike odottamaan.

Kastike cannellonien päälle :

1 rkl vegaania margariinia
0,75 dl vehnäjauhoja
4 dl kauramaitoa
0,75 dl oluthiivahiutaleita
pieni purkki tomaattipyrettä
mustapippuria

Sulata margariini kattilassa, sekoita joukkoon jauhot
ja lisää kauramaito vähitellen ja sekoita tasaiseksi.
Anna kiehua hiljalleen että kastike sakenee hieman.
Lisää oluthiivahiutaleet ja anna edelleen kiehua hiljalleen.
Lisää lopuksi tomaattipyre ja mustapippuria maun mukaan.

Täytä cannellonit valuttamalla täyte putkiin ja
lado ne vierekkäin uunivuokaan.
Täyte riittää siis 21 cannelloniin.
Kun cannellonit lepäävät täytettyinä vuuassa,
kaada kastike niiden päälle.
Kypsennä uunissa 225 asteessa n. puolisen tuntia.
Voit loppuvaiheessa vähän vahtia, ettei kastike saa väriä liikaa.

Anna vetäytyä hetken vuuassa ja herkuttele !
Bella Cannellonien seuraksi sopii erinomaisesti tuoreet kurkkukuutiot.

Jälkikirjoitus :
Varoituksena, Bella Cannelloni on myös kylmänä niiiiiiiiiiiiiin hyvää,
että saattaa olla, ettei siitä riitä enää seuraavalle päivällä yhtään !


4 kommenttia:

  1. Tuotoksen nimestä huolimatta varmaan hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuotoksen nimen mukaisesti (Bella Cannelloni = Ihanat Cannellonit) tuli erittäin hyvää ;)

      Poista
  2. Täytyy Maarit todeta että nämä osui ja upposi vannoutuneisiin lihansyöjiinkin niin hyvin, et löytyy meidän päivällispöydästä tästä lähtien säännöllisesti ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kun ihanaa !
      Loistavaa, että mun reseptistä on ollut iloa ja Cannellonit ovat alkaneet maailmanvalloituksensa :)

      Poista