"If we could live happy and healthy lives without harming others.. why wouldn't we ?" -Edgar's Mission-

lauantai 28. maaliskuuta 2015

Tofua ja Salamia !















Me päätettiin tyttären kanssa ostaa
paljon puhuttuja soijanakkeja.
Niitähän syö kasvissyöjät, allergikot
ja muut, jotka eivät lihaa syö.

Kaupan pakastekaapista löytyikin pari erilaista vaihtoehtoa,
tavallisia soijanakkeja ja Chorizosoijanakkeja.
Luin valmistusaineet ja niissä olikin kananmunaa !
Olin aikalailla ällikällä lyöty, sillä samalla tehtaalla
on kuitenkin olemassa vegaaneja pakasteita.
Jäi sillä kerralla ostamatta soijanakit :)

Kotona kävin jälleen Vegaanituotteet - sivulla
ja sieltä löysinkin apua.
Pouttu - pelastaja vegaaneille makkaran ystäville :)

Tofu Kasvisgrilleri

Tofu Kasvisnakki

Löysimme Tofu Kasvisgrillereitä marketin makkaraosastolta,
oli muuten suht omituista käydä pitkästä aikaa sillä osastolla.
Kun oltiin päästy kunnolla vauhtiin, kävimme samantien myös
leikkelehyllyllä ja löyslöydettiin sieltäkin etsimämme,
Wheatyn VegeSlices Salamia.

Heitimme kotona sitten ennakkoluulomme syrjään,
ja maistoimme sekä salamia että grilleria.
Nehän olivat hyviä !
Eivät maistuneet jauholle, parsakaalille tai tofulle.
Salami on taivaallista ruisleivän päälle kurkun kanssa !















Wheatylla näyttäisi olevan valtava valikoima vegaanisia tuotteita,
mutta ilmeisesti niitä ei ole markettien hyllyissä,
vaan löytyvät erikoiskaupoista.
Runsaudensarvessa  Tampereella ainakin näyttäisi olevan
laajempi valikoima Wheatyn tuotteita.
Täytyy käydä katsomassa :)

Tulimme tyttären kanssa siihen tulokseen,
että v ä l t t ä m ä t t ä me ei todellakaan tarvita
lihaa muistuttavia kasvisvaihtoehtoja,
olemme tähänkin asti pärjänneet paremmin kuin hyvin,
mutta toisaalta, makkarakastike riisin kanssa kuulostaa
kyllä kivalta ja uudelta vaihtoehdolta ruokalistalle.
Miksiköhän joku on joskus edes keksinyt,
että makkarassa pitäisi olla lihaa ?
Makkara voi olla aivan yhtä hyvin, ja paremminkin,
täysin kasvispohjainen. Kunpa vaan useampi tajuaisi sen :)

Tofu Kasvisgrilleri-makkarakastikkeeseen
leikkasin viipaleiksi paketillisen grillereitä,
paistoin niitä hetken öljyssä,
heitin sekaan kuivattua valkosipulirouhetta ja
paahdettua sipulirouhetta.
Annoin makkaran ja sipuleiden paistua hetken
ja lisäsin 2 dl kaurakermaa ja puoli purkkia tomaattipyrettä.
Kastikkeesta näytti tulevan aika paksua, joten lisäsin vielä desin vettä.
Annoin kastikkeen hautua sen aikaa, kun keitin riisit.
Tuli hyvää !















Perinteisiä kasvisruokiakin ollaan suosittu tällä viikolla,
tein VeggieLettuja, nyt pienien lettujen kokoisia :)
Niistä tuli söpöjä ja herkullisia.
Sopivat todella hyvin itsetehdyn perunamuusin kanssa.
Vegaanin perunamuusin saat vaihtamalla vain
lehmänmaidon esim. kauramaitoon ja
voin/margariinin esim. siniseen Keijuun.
Helppoa ja eläinystävällistä :)















Taunon HerkkuKasvisGratiini sai hieman twistia
puolikkaasta purkillisesta tomaattipyrettä
sekä ripauksesta jauhettua Chiliä.















Eilen leivoin vielä Porkkanakakun :)
Siitäkin tuli jumalaisen hyvää,
vaikka tällä kertaa teinkin kuorrutusta
vain puolikkaan annoksen.
Se riitti mainiosti kakun päälle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti