"If we could live happy and healthy lives without harming others.. why wouldn't we ?" -Edgar's Mission-

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Herkkuja !

Täytin vuosia pari viikkoa sitten
ja äitini ja isäni tulivat juhlimaan synttäreitäni.
Äitini on keliaakikko, joten tarjottavan piti olla
vegaanisen lisäksi myös gluteenitonta.

Otin kuppikakkua kuorrutuksesta
(vegaani versio sanonnalle härkää sarvista)
ja tein InkivääriKaneliSuklaaKuppiKakuista gluteenittomia.
Korvasin vain vehnäjauhot
Sunnuntain maidottomalla ja gluteenittomalla jauholla.
Kuppikakut onnistuivat todella hyvin,
niistä tuli ihanan kosteita ja herkullisia.















Sain synttärilahjaksi Vegaanin keittokirjan.
Kirja on ihana, täynnä toinen toistaan herkullisempia reseptejä.
Olen kirjaa salaa toivonut ja nyt sen sain :)
Kiitos äiti ja isä !















Siskoltani, pitkän linjan vegaanilta, sain
todella suloisen ja kauniin kaulakorun.
Olen sellaistakin toivonut salaa ja
ollut varma, että mun tarvii itse sellainen hankkia,
mutta siskoni luki ajatukseni ja lähetti mulle
maailman ihanimman lehmäkorun.
Kiitos siskoni !















Juhlien jälkeen paluu arkeen on aina ankea.
Mutta onneksi kekseliäästi päätin helpottaa paluuta
muutamilla ihanilla herkuilla :)

Terveellisin herkutteluilta syntyi
pakastealtaasta ostetuista Soijasuikaleista, porkkanatikuista ja dipistä.
Soijasuikaleet (Terra-merkkisiä) valmistuivat uunissa
reilussa 10 minuutissa.
Leikasin sillä välin porkkanat ohuiksi tikuiksi ja
tytär teki dipin Oatlyn Fraichesta ja Rainbown Dipmix Tacosta.
Iltapala maistui todella hyvältä, soijasuikaleista tuli kerta heitolla
meidän molempien suosikkijuttu !















Ainoa asia, mitä olen ikävöinyt sen jälkeen, kun jätin kananmunat,
on ollut mun ihana rakas lempileivonnaiseni,
RaparperiMarenkiPiirakka.
Olen ajatellut, että en sitä enää koskaan saa,
mutta viime lauantaina päätin, että ostan vihdoin
Orgranin No Egg-valmistetta ja teen marengin siitä.

RaparperiMarenkiPiirakasta tuli ehkä maailman parasta.
Ainakin tähän mennessä parasta, mitä olen koskaan syönyt.
Marenki onnistui päälle loistavasti, tosin väriä se ei ottanut uunissa,
mutta ainakin tytär piti valkoisesta ulkonäöstä enemmän.















Köyhät Ritarit ovat parasta viikonlopun herkuttelua,
sillä niitä voi syödä iltapalaksi ja vieläpä aamupalaksi,
kun ranskanleipää jää kuitenkin pussiin juuri aamupalan verran :)
Vegaanit Köyhät Ritarit valmistuvat tavalliseen tapaan paistinpannulla,
ennen paistamista leipäviipaleet uitetaan vain kauramaidossa (jossa hieman sokeria).
Päälle mansikkahilloa ja Alpron vispautuvaa soijaa.
Nämä Köyhät Ritarit kunnioittavat eläimiä,
mutta vievät kielen mennessään :)















Tänään illalla teki mieli jotain suklaista ja
tein meille kaikille SuklaaMusset.
Pandan Hurmaava Tumma on taikasuklaata,
se tekee kermavaahdosta mussea,
uskokaa tai älkää.

Suussasulava SuklaaMusse

2 dl Alpro Soya vispautuvaa
130 g Panda Hurmaava Tummaa
sokeria ja vanilliinisokeria maun mukaan.

Vispaa kerma  kovaksi vaahdoksi, sulata suklaa mikrossa.
Lisää vaahtoon sokeria ja kaada sulanut suklaa joukkoon.
Jatka vatkaamista vielä niin että suklaa sekoittuu vaahtoon hyvin.
Jaa annosmaljoihin ja laita jääkaappiin kylmettymään.
Voit koristella annokset strösselillä tai rouhitulla Hurmaavalla Tummalla.

Me ei maltettu odottaa kauempaa,
kuin 20 minuuttia annosten kylmenemista,
mutta jos haluat moussen olevan jääkaappikylmää,
kannattanee odotella ainakin tunti ja ehkä vähän kauemminkin.

Annoksesta tulee neljälle mukavan kokoiset musset.















Ei vegaanin elämä siis todellakaan ole pelkkää
salaatin, papujen ja kaalin syömistä,
vaan elämä voi olla täynnä herkkuhetkiä.
Ja näistä herkkuhetkistä tekee hienoja eniten se,
että yksikään eläin ei kärsi sen takia, että me haluamme herkutella :)

Lopuksi vielä yksi vegaaniherkku.
Brad Pitt. Vegan.












2 kommenttia:

  1. On niin ihana lukea sun kaikista vegaaniluomuksista. <3 Ma muistan kun aloin tekeen kaikki ruoat vegaania, kaikilla ruoilla oli aina "oma tarinansa". Milloin mikakin oli korvattu jollakin ja milloin olin loytanyt jotain uutta kaupasta. Meilla oli mielenkiintoisia ruokapoytakeskusteluja. :) Nykyaan kaikki on jo niin normaalia, ettei ruoanlaitosta enaa juuri puhuta kuin etta "hyvaa on" tai "ehka tata ei kannata tehda enaa toista kertaa..." Olen tosi iloinen, etta sa olet paassyt hyvaan vauhtiin vegaaniuden tiella. <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos, sisko <3
    Heh, me puhutaan R-Mn kans justiinsa aina ku syödään että kuvittele ny tää on IHA vegaania ja oho, tästä tuli NIIN paljo parempaa tms :D
    Kyllä se siitä varmaan rauhottuu :)
    Mutta juu, vieläkin oon ylpeä itsestäni joka päivä ja niin iloinen siitä että rupesin vegaaniksi. Eilen sanoin viimeks R-Mlle että päivääkään en ole katunut. <3

    VastaaPoista