"If we could live happy and healthy lives without harming others.. why wouldn't we ?" -Edgar's Mission-

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

VegaaniPekoniPastaa ja Suklaakeksejä

Rakastan tomaattia.
Tomaatteja, tomaattimurskaa, tomaattipyrettä, ketsuppia.
Tomaatti on ihan parasta.
Sen maku sopii niin hyvin kastikkeisiin ja keittoihin.











Mutta tänään ajattelin tehdä jotain ihan muuta
kuin tomaattista ruokaa.
Jotain, mihin saisin käyttää taas mun Paprika Smoked-maustetta :)

Tämän päivän kokeilu oli kyllä
niin suuhun sopivaa ja mahtavan hyvää,
että kokeilu todella kannatti !

VegaaniPekoniPasta (kolmelle hengelle)

Spagettia, Tagliatellea tai muuta sopivaa pastaa,
mihin kastike sopivasti lautasella voi kietoutua.

Laita pasta kiehumaan ja
kun se on kaksikolmasosaa kypsää,
tee VegaaniPekoniKastike.

öljyä (iso loraus)
4,5 dl soijahiutaleita
i sipuli (makea sipuli tai hopeasipuli parhaita)
0,75 dl soijakastiketta
mustapippurirouhetta
Paprika Smoked-maustetta
2 dl kaurakermaa

Kuumenna öljy paistinpannussa kuumaksi
ja lisää spipulisilppu, Kuullota hetki ja lisää soijahuiutaleet.
Kääntele niitä sipulin kanssa öljyssä niin että öljy
lähes imeytyy ja lisää sen jälkeen soijakastike
ja sekoita se hyvin hiutaleisiin ja sipuliin.
Lisää sitten mausteet ja kääntele soijasipuliseosta,
että mausteet sekoittuvat tasaisesti.
Kun pasta on kypsää, lisää soijasipuliseokseen kaurakerma
ja anna hautua sen aikaa, kun valutat pastasta vedet pois.

Syö heti ja mieti, miksi kukaan haluaa syödä eläinperäistä pekonia.
Kerrassaan ihana ruoka !
Ja lautasella ei ollut kerrankaan yhtään terveellistä vihreää :D















Perjantaina ajattelin hemmotella ihmisiä,
ja leivoin Chewy Chocolate Chip Cookieseja.
Halusin tehdä niistä vähän suklaisempia
ja lisäsin taikinaan pikkuisen vajaan desin
Lion Caramel Chocolat-kaakaojauhetta
ja 50 grammaa enemmän Pandan Hurmaavaa Tummaa.
Ai että. Kyllä kannatti, kekseistä tuli järjettömän herkkuja.
Ja menivätkin kuin kuumille kiville.
Vetipä yksi hassu niitä kaksin käsin, kirjaimellisesti :)















Viime viikolla kokeilimme tyttären kanssa
Poutun Tofu Kasvisnakkeja.
Keitin riisiä ja siirsin kypsän riisin
paistinpannulle paistumaan tilkassa öljyä.
Tottakai lisäsin riisin joukkoon Paprika Smokedia !
Kun riisi oli saanut paistoväriä, kaadoin pannulle
Tofu Kasvisnakkipalaset ja annoin makujen yhdistyä
ja nakkien paistua.

Nopeaa, helppoa ja hyvää. Jos ruoka tuntuu liian kuivalta,
voi lautasella heittää sekaan vielä
Saarioisten Makeaa Salaattikastiketta.
Kurkku on myös kiva kaveri ja
tekee ruokaan sen terveellisen säväyksen :)
















P.S.
Tämä ihana vegaaninen Pasta oli edessäni viime viikolla
Osuusravintola Oksassa, Kangasalan Prismassa.
Tomaattikastike vei kieleni mennessään,
ja tofu oli todella hyvää !
Tofu on valittavissa sekä pasta-annokseen,
että myös salaattiannokseen yhdeksi täytteeksi.
Kerrassaan hienoa !
Kastikkeiden kohdalla kannattaa kuitenkin varmistaa,
että saa varmasti vegaanin kastikkeenkin annokseensa.
Parasta on se, että annokset kootaan itse taululta valiten
ja annoksesta ei tarvitse jättää mitään pois, että sen saa vegaanina.
Hienoa, Osuusravintola Oksa !

Annos on puolikas, koko annos olisi ollut niin iso
etten olisi jaksanut sitä syödä :)











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti