"If we could live happy and healthy lives without harming others.. why wouldn't we ?" -Edgar's Mission-

sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Viisi kuukautta myötätuntoa

Myötätunto ei maksa mitään.
Sen takia ei kukaan kärsi.
Myötätunto on rakkautta ja välittämistä,
sitä että ei halua pahaa - kenellekään.

Todellinen myötätunto näkyy teoissa.
Ajatuksen voimalla ei ole merkitystä,
hyvää tarkoittavat ajatukset ovat kyllä mukavia,
mutta teot ovat ne, jotka ratkaisevat.















Viisi kuukautta. Se on lyhyt aika, mutta silti merkittävä,
ainakin niille 40 eläimelle, jotka eivät tänä aikana ole kuolleet mun takia.
Ja mulle myös, mulla on hyvä omatunto ja tiedän tekeväni oikein.

Hyvä olo ja mieli tulevat myös siitä, oikeastaan joka päivä,
kun huomaa, kuinka helppoa on syödä vegaanisti.
Se ei vaadi kummoisia kokkaustaitoja tai kärsivällisyyttä.
Kaupassa pitää ainoastaan oppia uudet hyllyt ja
lukea tuoteselosteita enemmän, jos haluaa ostaa valmista.
Mutta kukapa ei tuoteselosteita tutkisi ?
Tai tykkäisi katsella välillä uusiakin juttuja ?

Edelleenkin huudan eläköötä Vegaanipeksulle,
se sopii ihan kaikkeen.
Makaroonilaatikkoon soijarouheen tilalle,
leivän päälle ja pastan kanssa, Oatly Fraichen kaverina.
Vegaanipeksua voi paistaa isomman erän kerralla
ja laittaa rasiaan jääkaappiin.
Helppoa, nopeaa ja todella hyvää.

Oatly Fraichea, Vegaanipeksua ja tomaattia paahdettujen leipien väliin.

Pastaa, Vegaanipeksua ja Oatly Fraichea - mmmmm.































Viime viikolla tein TortillaVuokaa.
TortillaVuoan hyviä puolia on, että
se valmistuu vajaassa tunnissa ja
on huomattavasti helpompi tehdä kuin lasagne.

TortillaVuoka

8 normaalikokoista vehnätortillaa

4-5 pientä porkkanaa
1 sipuli
purkki tomaattimurskaa
purkki tomaattipyrettä
tölkki punaisia linssejä
1 dl soijarouhetta
2 dl vettä
2 dl kaurakermaa
valkosipulirouhetta, paprikajauhetta,
mustapippuria, pizzamaustetta, suolaa.

Kuori ja raasta porkkanat ja leikkaa sipuli pieneksi silpuksi.
Kuullota niitä hetki öljytilkassa ja lisää
tomaattimurska, tomaattipyre ja valutetut ja huuhdellut linssit.
Sekoittele hetken ja anna jatkaa porisemista.
Lisää soijarouhe, vesi ja sekoita kastiketta kunnolla.
Kun soijarouhe on imenyt vettä, kaada joukkoon kaurakerma
ja lisää mausteita makusi mukaan.

TortillaVuoka tehdään muodon vuoksi pyöreään uunivuokaan.
Laita kastiketta alimmaiseksi, sen jälkeen tortilla.
Leikkaa tortilloista reunoja, jos ne ovat liian isoja vuokaan.
Laita sen jälkeen kastiketta uusi kerros ja tortilla päälle.
Jatka niin kauan, että tortillat on käytetty
ja jätä viimeiseksi kerros kastiketta.

Paista vuokaa puolisen tuntia 200 asteessa.















Joskus ei kiinnosta erityisemmin tehdä ruokaa.
Tai pakastin on täynnä ja sitä pitää tyhjentää :)
Valkosipuliperunapakasteeseen kun lisäät
4 dl kaurakermaa ja 1,5 tl suolaa
ja annat olla uunissa tunnin verran,
on perunapuoli hoidettu.
Perunoiden seuraksi lautaselle, myöskin pakasteesta,
löytyy kuin yllättäen Anamman 100% Vego Bullarit,
niitä tarvitsee paistaa paistinpannulla kuutisen minuuttia.
Hakkaa lihasta tehdyt pullat sata nolla !
Ja terveellinen lisä lautaselle tulee tietysti
kalsium-pitoisesta Coleslawsta.
Helppoa ja tosi hyvää !















Kävimme tyttären kanssa Sokoksen Marks & Spencerillä.
Olen hulluna kaikkeen englantilaiseen ja
niinpä oli tosi iloinen yllätys löytää M&S Foodista vegaaneja karkkeja !
Siellä oli ainakin paria eri sorttia,
mutta raskin ostaa vain toisia.
Ihanan raikkaita hedelmämatosia, ei kyllä ollenkaan huomannut,
että niistä puuttui liivate !















Vaikka leivon usein itse, joskus on kiva ostaa
kaupasta keksipaketti.
Hugon suklaatäytekeksit ovat parempia kuin Dominot !
Eläinystävällinen vaihtoehto
herkkusuille :)
















Tänään, viiden kuukauden veganismini kunniaksi
leivoin RaparperiMarenkiPiirakan.
Olen kolme eri kertaa taistellut No Egg-marengin kanssa
ja joka kerta marengista on tullut erilaista.
Viimeinen kerta oli täysi epäonnistuminen ja päätin,
että nyt saa RaparperiMarenkiPiirakka jäädä.
Sen verran kuitenkin rakastan mun lempileivonnaista, että
tänään päätin ottaa kikherneistä mittaa ja
tein marengin kikherneiden liemestä.
Olin kyllä ennakkoluuloinen koko jutusta,
miten jostain herneliemestä voi syntyä marenkia :D
Mutta niin vain liemestä tuli marenkia, ihan tajuttoman hyvää ja
lähes täysin munallisen marengin makuista ja oloista.
Uskomatonta mutta totta !






















RaparperiMarenkiPiirakka

150 g Sinistä Keijua
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

400 g raparperia
2 rkl perunajauhoja
sokeria maun mukaan

(Tai-mitat ovat siksi, että jos käytät
GoGreenin kikherneitä, tölkissä on vain 1 dl lientä.)
1,5 dl kikherneiden lientä tai 1 dl lientä
2 dl sokeria tai 1,5 dl sokeria
1,5 tl vanilliinisokeria tai 1 tl vanilliinisokeria

Vatkaa Keiju ja sokeri vaahdoksi,
lisää jauhot ja leivinjauhe ja vatkaa taikina tasaiseksi.
Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen
pyöreän (28 cm) piirakkavuoan pohjalle.

Sekoita raparperipalojen joukkoon
perunajauhot ja sokeri.
Kaada raparperit piirakkataikinan päälle
ja paista  25-30 minuttia 200 asteessa,
uunin alatasolla.

Vatkaa kikherneliemi vaahdoksi,
lisää sokerit ja vatkaa edelleen,
että vaahdosta tulee mahdollisimman kovaa.
Mulla saattoi jäädä hieman liian löysäksi,
sillä marenki on erittäin pehmoista,
mutta toisaalta piirakan päälla se saa sellaista ollakin.

Kun piirakka on ollut uunissa paistoaikansa,
ota se uunista ja kaada marenki päälle
ja levitä se kauniiksi pilveksi.
Jatka paistamista 150 asteessa uunin alatasolla n 25 minuuttia,
tai kunnes marenki on saanut kaunista väriä.





















Kannattaisi malttaa odottaa piirakan jäähtymistä,
ja seuraavana päivänä varsinkin piirakka on ihan parasta.
Tänään en malttanut :)
Mutta vaikka piirakka ei ihan pysy kasassa,
on maku t a i v a a l l i n e n.
Ja voisin lyödä vaikka vetoa,
että kikhernemarenkia ei erota munallisesta marengista.
Kuka haluaa maistaa ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti