"If we could live happy and healthy lives without harming others.. why wouldn't we ?" -Edgar's Mission-

lauantai 16. toukokuuta 2015

Voileipiä ja Burgeripihvejä

Kun miettii vegaaniksi alkamista,
useimmalla varmasti tulee mieleen kysymys
mitä laittaa leivän päälle, kun ei enää ole olemassa
juustoja ja leikkeleitä.

Vaihtoehtoja on monia !
Kun pitää mielen avoimena,
mielikuvituksen rikkaana ja
kuuntelee makuhermojensa ääniä,
niin muuta ei tarvita.

Tässä omia, herkuiksi kokemiani vinkkejä :

Paahdettu Reissumies, päälle
Oatlyn Fraichea ja kotitekoista Vegetarian Taco Mixia
Toimii !















Reissumies, paahdettuna tai ei, päälle
Ilon Hummusta, valkosipulin makuisena
ja silputtua makeaa suippopaprikaa.
Oi oi !















Kaksi vehnäpaahtoleipäviipaletta, paahdettuna, väliin
itsetehtyä VegaaniPeksua ja viipaloitua kurkkua.
Mun suosikki !















Reissumies, paahdettuna tai ei, päälle
Ilon Hummusta, aurinkokuivatun tomaatin makuista,
VeganSalamia ja viipaloituja kirsikkatomaatteja.
Ihanaa !















Eilen kun mulla oli vapaapäivä ja mietin, mitä tänään syötäisiin,
selailin Vegaanin keittokirjaani.
Silmiini osui helponoloiset Soijarouhepihvit.
Päätin tehdä niitä, meillä siis syötäisiin hampurilaisia ja Coleslawta.

Soijarouhepihvit 6 kpl
(Ohje löytyy siis Vegaanin keittokirjasta sivulta 85)
1 dl soijarouhetta
2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
0,5 dl korppujauhoja
1 dl kaurakermaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl vehnäjauhoja
1 tl mustapippuria
öljyä

Keitä soijarouhetta kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä
n. viisi minuttia, turvota korppujauhoja kaurakermassa
ja lisää ne keitettyyn soijarouheeseen.
Kuullota pilkotut sipulit öljyssä ja lisää ne
soijarouhe-korppujauhoseokseen.
Lisää vehnäjauhot ja mustapippuri ja
sekoita taikina tasaiseksi.
Paista pihvejä n. viisi minuuttia kummaltakin puolelta.

Hampurilaisia näistä pihveistä saa,
kun lisää ympärille hampurilaissämpylän,
jäävuorisalaattia, tomaattiviipaleita,
vegaania majoneesia (esim X-tra) ja
Oatlyn Fraichea maustettuna American Dip-Mixilla.

Tai sitten ihan oman maun mukaan mitä tahansa mausteita :)















Tein noita pihvejä samantien kaksinkertaisen annoksen,
mutta hampurilaissämpylöitä ei riittänyt niin monelle pihville,
joten tänään tein lopuista pihveistä
SoijaRouhePihviVokkia !

Maailman paras SoijaRouhePihviVokki

2,5 dl riisiä
vettä
puolikas pussi Rainbow Classic Wok Mixia
öljyä
soijakastiketta pieni loraus
suolaa, Paprika Smokedia, Paprikajauhetta,
Currya ja Chilijauhetta maun mukaan
loput soijarouhepihvit paloiteltuina

Keitä riisi kypsäksi,
lämmitä vokkipannu ja lisää öljy ja soijakastike.
Lisää vokkivihannekset ja kääntele niitä hetki,
kaada mukaan keitetty ja valutettu riisi
ja anna paistua hetken aikaa käännellen.
Heitä joukkoon mausteita ja pihvikuutiot.
Anna paistua ja kääntele välillä.

Ja kun sitä Coleslawtakin kuitenkin on jäänyt,
niin tarjoile sen kanssa - taatusti maistuu !










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti