"If we could live happy and healthy lives without harming others.. why wouldn't we ?" -Edgar's Mission-

maanantai 28. maaliskuuta 2016

Raparperipiirakka

Ilahdutin tänään tytärtäni
ja leivoin hänen lempipiirakkaansa,
maailman parasta raparperipiirakkaa.
En olekaan sitä leiponut puoleentoista vuoteen,
sillä taikinaan tulee piimää
ja jätin maitotaloustuotteet keittiöstäni
reilu puolitoista vuotta sitten.






















Tätä piirakkaa on ollut kuulemma kova ikävä ja
niinpä päätin kokeilla korvata piimän soijajukurtilla.

Ja se onnistui :)

Tämän pohjan päälle voi laittaa
raparperin sijasta mustikoitakin.
Omenaviipaleetkin käyvät.
Piirakkaa tulee pellillinen.

Raparperipiirakka

5 dl makeuttamatonta soijajukurttia (500g purkki)
5 dl sokeria
200 g sulatettua vegaanista margariinia
8 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa

Sekoita ainekset yhteen tasaiseksi taikinaksi.
Kaada uunipellille leivinpaperin päälle
ja ripottele päälle raparperiviipaleet, mustikat tm.
Ripottele päälle vielä sokeria maun mukaan.

Paista 200 asteessa keski- tai alatasolla 20-30 minuuttia.
Anna jäähtyä ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.










Tänään sulatin vain 400 g raparperia ja se oli
hieman liian vähän, joten lisäsin
raparperin kaveriksi mansikoita.
Täytteeseen olisi sopiva määrä ehkäpä
n 600 g raparperia tai mustikoita.
Muutama omena.
Oman arvion käyttö sallittua ja suotavaa :)

Hyvää tulee !

Korvaa lehmän maito kasvipohjaisella vaihtoehdolla.
Lehmän maito kuuluu sen vasikalle.
Täällä lisää tietoa.





1 kommentti:

  1. Ihanan nakoista piirakkaa! Tiesitko muuten, etta voit tehda itse piimaa lisaamaalla maitoon viinietikkaa tai sitruunanmehua?

    VastaaPoista