"If we could live happy and healthy lives without harming others.. why wouldn't we ?" -Edgar's Mission-

maanantai 23. toukokuuta 2016

Vegfestiä ja Tuulispäätä

Viime viikonloppuna Tampereella oli Vegfest-tapahtuma.
Vegaanisen elämäntavan festarit,
ruokaa, tietoa, viihdettä, iloa ja aurinkoa.
Ja kermamunkkeja Cafe Gopalin kojusta !
Vieläkö joku miettii, että voiko vegaanit herkutella ? :)










Sain vihdoin kauan himoitsemani 
Tuulispään leivontakirjan.
Ja vielä tekijän signeerauksella :)
Kiitos äiti !











Animalian, Oikeutta Eläimille ja Vegaaniliiton kojuilta
tarttui matkaan lehtisiä, muutamia kangasmerkkejä ja tarroja.
Ja iloisia hymyjä, kojuissa oli tosi mukavia ihmisiä vapaaehtoisina.
Toinenkin herkkukirja, Puputyttö ja Vohvelisankari, löytyi kirjakojusta.















Tuulispään leivontakirja on niin 
suloisen herkullinen ja kaunis kirja,
että selailin sen kannesta kanteen viikonlopun aikana.
Suosittelen kirjan ostamista kaikille,
jotka rakastavat leipomista ja pitävät kauniista kirjoista.
Osa kirjan tuotosta menee Eläinsuojelukeskus Tuulispäälle,
mikä on suomalainen turvakoti tuotantoeläimille.

Tuulispään sivut.

Tämä taulu löytyi tamperelaisen Forget Me Notin kojusta.
Rakkautta ensisilmäyksella !
Reetta Isotupa-Siltasen "Keijuhaave",
yhtäaikaa niin kaunis ja ihana ja silti surullinen.
Joutomaan sivut.



















Tänään leivoin Tuulispään leivontakirjan Sokerikeksejä.
Ihan parhaita sellaisia.
En anna tähän reseptiä, sillä toivon
jokaisen itse ostavan Tuulispään leivontakirjan.

Seuraava resepti löytyy kuitenkin jaettuna netistä,
joten tässä yksi ihanuus Tuulispään leivontakirjasta :

Tuulispään Hasselpähkinämokkapalat

3 dl kaura- tai soijamaitoa
0,5 dl öljyä
2,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl hasselpähkinäjauhetta (noin 70g)
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Päälle :

0,5 dl vahvaa kahvia
hyppysellinen suolaa
2 tl vaniljasokeria
5 dl tomusokeria

Rasvaa ja korppujauhota vuoka.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Valmista pohjataikina. Sekoita maito, öljy, sokeri, suola, 
vaniljasokeri sekä hasselpähkinäjauhe. 
Siivilöi vehnäjauhot sekä leivinjauhe 
ensin toiseen kulhoon ja sekoita hyvin. 
Lisää jauhot taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. 
Vältä ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostu.

Kaada taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. 
Paista pohjaa esilämmiteyn uunin keskitasolla 35 minuuttia 
tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa.

Valmista paistamisen aikana mokkapalojen kuorrute. 
Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään ja  
levitä se vielä lämpimän pohjan päälle.

Anna leivonnaisten jäähtyä hyvin ja leikkaa sitten paloiksi.

Säilytä valmiit mokkapalat jääkaapissa tai ilmatiiviisti huoneenlämmössä.                                        




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti