"If we could live happy and healthy lives without harming others.. why wouldn't we ?" -Edgar's Mission-

maanantai 4. heinäkuuta 2016

Voileipäkakkua !

Aina välillä on hyvä ylittää itsensä.
Niinkuin nyt esimerkiksi ostamalla avokado.
Olin saanut kummitytöltäni ja hänen poikaystävältään
hyvät neuvot todeta avokadon kypsyys kaupassa (ja kotonakin)
ja niinpä uskalsin tarttua haasteeseen ja
tunnustella avokadoja kaupan hevi-osastolla.
Ja se löytyi ! Juuri sopivan pehmeä ja kimmoisa,
ihana luomu avokado.

Kotona avokado pudotti vielä "kantansa" ja 
kolosta paljastui kaunis vihreä väri.
Oi oi onnea.

Tarvitsin avokadon siis tyttäreni toivomaan Voileipäkakkuun.
Voileipäkakku oli myös jo itsessään haaste,
niin ihania kuin ne ovat, me olemme niitä harvemmin tehnnet.
Varsinkin nyt vegaaneina on tuntunut liian extremeltä 
ostaa se avokado sinne väliin :)

Teimme kuitenkin voileipäkakun, mistä tuli juuri niin hyvä kuin pitikin.
Kiitos ystävälleni, joka meille tätä kakkua tarjosi ensimmäisen kerran.
Alkaperäinen Leena Henttosen resepti löytyy Kotilieden nettisivulta.
Muokkasin reseptiä meidän keittiöön sopivaksi.






















Kas tässä -

Voileipäkakku
 
16 viipaletta Pågenin Rask moniviljapaahtoleipää

PARSAKAALITÄYTE:
150 g keitettyä parsakaalia
3 rkl aurinkokuivattua tomaattia
1 rkl  aurikokuivatun tomaatin öljyä
150 g Violife yrttituorejuustoa

AVOKADOTÄYTE:
1  avokado
1 rkl sitruunamehua
200 g Violife naturel -tuorejuustoa
1 pieni tlk  ananasmurskaa
1 dl silputtua persiljaa
1  punainen paprika

KURKKU-VALKOSIPULITÄYTE:
pala (noin 20 cm)  tuorekurkkua
150 g Violife naturel -tuorejuustoa
1  valkosipulinkynsi

KOSTUTUS:
1/4 dl  sitruunamehua
1 1/4 dl  vettä

KUORRUTUS:
300 g Violife naturel -tuorejuustoa
noin 0,5 dl  Xtra-majoneesia

Keitä parsakaali kypsäksi ja
muussaa se haarukalla ja sekoita hyvin
joukkoon täytteen muut ainekset.

Raasta kurkku ja valuta se siivilässä.
Purista valkosipulin kynsi ja
sekoita tuorejuusto kurkun ja valkosipulin kanssa.

Muussaa avokado ja lisää sitruunamehu,
tuorejuusto, valutettu ananasmurska
ja pieneksi silputut persilja ja paprika.
Sekoita hyvin.






















Lado tarjoiluvadille neljä leipäviipaletta
(kannattaa leikata ohuesti reunat pois viipaleista)
ja kostuta ne vesi-sitruunamehulla.
Levitä päälle jokin täytteistä.
Lado uudet viipaleet ja kostuta,
levitä päälle jälleen jokin täytteistä,
sitten kolmannet leivät ja viimeinen täyte.
Päällimmäiseksi vielä leipäkerros ja kostutus.

Sitten kakku jääkaappiin ja painoksi päälle 
vaikka leikkulauta painoksi.
Monet käärivät kakun kelmuun tai leivinpaperiin,
mutta me ei kääritty, eikä se haitannut yhtään.

Kakku saa olla jääkaapissa rauhassa seuraavaan päivään,
jolloin se vasta kannattaa koristella.

Notkista tuorejuusto majoneesilla ja 
lisää majoneesia hiukan, jos siltä tuntuu.
Levitä tuorejuustomajoneesi kakun päälle
ja koristele kakku mielikuvituksesi mukaan.
Me laitettiin vain koruttomasti kirsikkatomaatteja
ja muutama basilikan lehti,
mutta voileipäkakun koristelussahan 
on vain taivas rajana :)
Tosin kakku on varmasti mahtavaa myös ilman koristuksia :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti